Home

Cultuurbus: bezoek Kasteeltuinen Arcen en Graanbranderij de Ijsvogel

Begeleide uitstap of rondleiding
Dorpsstraat 19
3945 Ham
België
Telefoon: 
013 61 10 12

Tabs

Info
Date summary
za 24/06/17 van 08:00 tot 18:30
Age
Voor iedereen

Kom mee en geniet van de Kasteeltuinen in Arcen en ontdek twee oude ambachten in de Graanbranderij de Ijsvogel!

Meer informatie

Een gids neemt je mee op rondleiding door de Kasteeltuinen van Arcen en vertelt meer over de historie, fauna en flora die je op de wandeling tegenkomt. Na de lunch bezoek je graanbranderij de Ijsvogel. In deze gerestaureerde werkende watermolen maak je kennis met de twee ambachten, de alcoholstoker en de molenaar. Afsluiten doen we met een proefbankje van 3 borrels naar keuze en nog wat vrije tijd in de Kasteeltuinen!

Dagprogramma:

10u00 - bezoek Kasteeltuinen Arcen:
Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een wandeling door Kasteeltuinen Arcen. U bezoekt onder andere het Kasteel, het Rosarium, de Water- en beeldentuin, het Lommerrijk, de Bergtuin, de subtropische Casa Verde en de Oosterse Watertuin met uitleg over de historie van het park en de fauna en flora die u op de wandeling tegenkomt.

12u30 - lunch ‘Buffet le Jardin’:
• Aardappelsalade met ei
• Wittekoolsalade met appel en rozijnen
• Gehaktballen in tomatensaus
• Kipfilet in champignonroomsaus
• Rijst en aardappelgratin
• Diverse soorten stokbrood en kruidenboter
• 2 drankconsumpties

14u00 - bezoek graanbranderij de Ijsvogel:
Graanbranderij de Ijsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. Er worden jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes gestookt. De Ijsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd; De Wijmarsche Watermolen. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de twee ambachten: de molenaar en de alcoholstoker. Het bezoek wordt afgesloten met een proefbankje van 3 borrels naar keuze.

15u30 - vrije tijd:
Tijdens uw vrije tijd kan u nog nagenieten van de Kasteeltuinen, vooral van het rozenfestijn met mooie bloeiende rozen en verschillende activiteiten gericht op rozen.

16u30 - einde van deze unieke dag en vertrek naar Ham

Bron: UiTinVlaanderen.be