13 Michelinsterren voor Limburg

13 Michelinsterren voor Limburg

Een dikke pluim voor onze topchefs! De bekende restaurantgids Michelin bekroont maar liefst elf Limburgse restaurants met de felbegeerde sterren. Daarnaast kregen vijf restaurants de titel Bib Gourmand toegewezen.

Tweede ster voor La Source

Restaurant La Source in Lanaken mag zich vanaf nu een tweesterrenrestaurant noemen. Een welverdiende kroon op het werk van chef Ralf Berendsen en zijn team. Ook vaste waarde Slagmolen in Opglabbeek blijft in 2018 tot dit selecte groepje van toprestaurants behoren. Een boost voor topchef Bert Meewis.

Feest voor Altermezzo

Jo Grootaers (26 jaar) kreeg eerder al van Gault Millau de titel "Jonge topchef van het jaar". En nu huldigt ook Michelin dit toptalent als "Beste jonge chef van de BeLux". Zijn kookkunsten kan je proeven in het Tongerse Altermezzo. Dit restaurant mocht trouwens de eerste ster in ontvangst nemen. Dubbel goed nieuws dus!

Met één ster zeker een bezoekje waard

De nieuwe zaak van topchef Luc Bellings, De Vork van Luc Bellings in Hasselt, mag zich dit jaar al meteen een eensterrenrestaurant noemen. Daarnaast behouden zeven andere restaurants hun ster:

Bib Gourmand

Michelin selecteert ieder jaar ook een aantal restaurants onder de noemer 'Bib Gourmand'. Deze eetgelegenheden hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding zonder meteen een aanslag te zijn op je portemonnee.