Haspengouw in beeld

Haspengouw in beeld

Romantische kastelen, boomgaarden, pittoreske kerkdorpjes, historische steden, religieuze monumenten, historische steden… Veelzijdig Haspengouw verrast het hele jaar door.

Dé fruitkorf van West-Europa

Haspengouw is de grootste fruitregio van West-Europa. In april verandert het landschap in één kleurrijke bloesemzee. In het najaar prikkelen miljoenen oogstrijpe appels, peren, aardbeien, kersen, bramen, bessen, … je zintuigen. Tijdens de bloesem- en oogstfeesten zetten veilingen en fruitbedrijven de deuren wijd open. Overal vinden er dan fruitige activiteiten plaats. In oktober oogsten Haspengouwse wijndomeinen de druiven voor hun prijswinnende wijnen.

Proeven van fruitige activiteiten

Adembenemend historisch

Burchten, religieuze monumenten, mergelgrotten: Haspengouw ademt geschiedenis. Hier ligt Tongeren, oudste stad van België. Maar ook het gravenstadje Borgloon en Sint-Truiden, zesde monumentenstad van Vlaanderen. Meer dan 100 kastelen kruiden het landschap, waaronder landcommanderij Alden Biesen, een van de grootste kasteeldomeinen van de Euregio.

Ontdek het rijke verleden van Haspengouw

Wandelen, fietsen en zoveel meer

De glooiende heuvels, vergezichten en kerkdorpjes van Haspengouw verkennen? Je doet het zoals jij dat wilt. Wandel- of fietsroutes, tochtjes met de fietstaxi, een elektrisch wagentje of een retro VW-busje… En dat alles mét of zonder gids. 

Ontdek tal van mogelijkheden

Gastvrij logeren

Logeren in Haspengouw is volop proeven van de Limburgse gastvrijheid. Of je nu overnacht in een sfeerhotel, B&B, vierkantshoeve, op een kasteel of fruitbedrijf: je bent zeker van een warm onthaal, kakelvers ontbijt en onovertroffen behulpzaamheid. 

Je bedje gespreid in Haspengouw