Home

Het Reigerpad in Resterheide

Fiets- of wandelroute
van 17/07/2018 tot 17/07/2020
Begijnenvijvers n.b.
3990 Peer
België
Telefoon: 
+32 11611602

Tabs

Info
Age
Voor kinderen (tussen 1 en 12)

Het Reigerpad is een speelse en leerrijke wandeling door de bos- en waterrijke Resterheide. Via smalle paden, bruggen en stapstenen krijg je een kijk op dit natuurlijk gebied. Je komt te weten hoe scherp een torenvalk ziet, hoe beukenhout klinkt, hoe ver een vos kan springen en hoe goed een konijn hoort. Je speurt naar dierensporen, tokkelt op een reuzexylofoon of belt met de boomtelefoon.

Meer informatie

Je ontdekt ook het antwoord op heel wat vragen: hoe zit het de voedselpiramide in het bos in elkaar? Waarom zijn bosranden zo belangrijk? Wat kan een landbouwer doen om de natuur te helpen? Bovendien wordt je beloond met een prachtig uitzicht op de vijvers vanuit de uitkijktoren.

Via de Eekhoorntjeskronkel beleef je pas echt een avontuur! Als eekhoorn moet je allerlei hindernissen overwinnen: klauteren over omgevallen bomen, je evenwicht zoeken op afgezaagde stronken,...

Bijzonder uniek is het Lieveheersbeestjespad. Deze route is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Onderweg kom je ook langs de meeste belevingselementen van het Reigerpad.

Voor blinden en slechtzienden zijn begeleidingsplaatjes en enkele panelen in braille voorzien. Bovendien kunnen zij het bos op sommige plaatsen echt 'voelen'.

Een gedetailleerde infokaart is te verkrijgen bij Toerisme Peer. Prijs: 1,50 euro.

Bron: UiTinVlaanderen.be