Meer info over de Limburgse Kempen

Meer info over de Limburgse Kempen

De Limburgse Kempen biedt voor ieder wat wils. Kinderparadijs, volbloed paardenprovincie, landschap vol natuurgebieden, thuishaven van het goede buitenleven … in deze gevarieerde regio liggen de schatten voor het oprapen. 

 

Natuurlijke rijkdom

De Limburgse Kempen bulkt van de variatie. Woestijnachtige zandgronden wisselen af met paarse heide. Beekvalleien wedijveren met landduinen en

 kanalen. Vijverlandschappen weerspiegelen de mijnterrils terwijl eeuwig groene dennenbossen ruisen in de wind. Hier verveelt het decor nooit.

 

Natuurdomeinen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige nationaal park van België. Bosland vormt dan weer het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. De Wijers pronkt met meer dan 1000 vijvers. Nog anders is GrensPark Kempen~Broek, het enige driesterrenstiltegebied van België: zoveel domeinen, zoveel verschillen. 

 

 

Het hemelse platteland

In het noorden van de regio ervaar je het échte goede buitenleven: uitgestrekte akkers, boerderijen, eindeloos groen, kanalen én … ambachtelijke lekkernijen. Van kasteelbieren en een trappistenabdij tot prijswinnende kaasmakerijen en dagvers hoeve-ijs. Verborgen pareltjes verpakt in totale rust.

 

Volbloed paardenprovincie

De Limburgse Kempen telt opmerkelijk veel manèges, stoeterijen én … topruiters. Het ruiter- en menroutenetwerk voert je 600 km over meestal onverharde ruiterpaden door uitgestrekte bossen en open landschappen. Je kunt hier ook terecht voor begeleide tochten, huifkartochten en pony- en paardenverhuur.

 

 

 

 

 

Kinderparadijs

Kids halen hier helemaal hun hart op. Ravotten door bossen, diertjes aaien en knuffelen, spetteren in tropische zwemparadijzen, woelen in indoor-speelpaleizen, ponytochtjes door de natuur ... Durvers wagen zich aan karting, touwenparcours, quad rijden, skiën. Supercool maar altijd veilig.

 

 

 

 

Gastvrij logeren

Een luxe bungalow in een vakantiepark, kamperen onder de sterren, een gezellige B&B boordevol verwennerijen, een boerderijvakantie … In de Limburgse Kempen overnacht je precies zoals jij dat wenst. Met één constante: de gastvrijheid is hier net zo indrukwekkend als de natuurlijke rijkdom.

 

> Je bedje gespreid in de Limburgse Kempen