Meer info over de Voerstreek

Meer info over de Voerstreek

Stiltegebieden, kastelen, vierkantshoeves, kapelletjes, kerkjes, vakwerkhuisjes, holle wegen, weidse panorama’s … De Voerstreek is een van de best bewaarde geheimen van Vlaanderen.

 

Natuurlijke pracht en stilte

De Voerstreek voert je ver weg van alle drukte. Het zacht glooiende landschap bekoort met zijn akkers, loofbossen, kabbelende beekjes, hagen en weilanden.

 

Zeldzame planten en dieren

Heel wat bedreigde diersoorten voelen zich thuis in de Voerstreek. Met wat geluk spot je een everzwijn, vos, das, ree, hermelijn, bunzing, wezel, vroedmeesterpad, … Ook zeldzame planten zoals de bosanemoon, gevlekte aronskelk en maretak tieren hier welig. 

> Ontdek hier de logies in Voeren

 

 

 

 

 

Sfeervol monumentenpark

Eigenlijk is de Voerstreek één groot monumentenpark vol architecturale pareltjes en historisch erfgoed. Kastelen, vierkantshoeves, kapelletjes, kerkjes, vakwerkhuisjes geven extra sfeer. Een heerlijk decor voor mooie wandelingen en fietstochten.

 

 

6 pittoreske kerkdorpjes

De Voerstreek telt 4300 inwoners, verspreid over zes kerkdorpjes. 's-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Moelingen, Teuven en Remersdaal charmeren volop. Hier proef je van lokale specialiteiten zoals forel, het Voers drupke en de Voerense trip.

 

 

Hart van de Euregio

De Voerstreek ligt als een Vlaamse oase in Wallonië, ten oosten van de Maas en dichtbij de Nederlandse grens. Een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan grootse cultuursteden zoals Maastricht, Aken, Luik en Tongeren.

 

 

Gastvrij logeren in de Voerstreek

Logeren op een werkende boerderij, in een vakantiehuis, B&B, vierkantshoeve of familiehotel? Ontdek snel alle lokale logies en proef volop van de Limburgse gastvrijheid.
> Je bedje gespreid in de Voerstreek