Meer info over Haspengouw

Meer info over Haspengouw

Romantische kastelen, boomgaarden, pittoreske kerkdorpjes, historische steden, religieuze monumenten, historische steden… Veelzijdig Haspengouw verrast het hele jaar door.

 

 

 

 

 

Dé fruitkorf van West-Europa

 

Haspengouw is de grootste fruitregio van West-Europa. In april verandert het landschap in één kleurrijke bloesemzee. In het najaar prikkelen miljoenen oogstrijpe appels, peren, aardbeien, kersen, bramen, bessen, … je zintuigen. Tijdens de bloesem- en oogstfeesten zetten veilingen en fruitbedrijven de deuren wijd open. Overal vinden er dan fruitige activiteiten plaats. In oktober oogsten Haspengouwse wijndomeinen de druiven voor hun prijswinnende wijnen.

 

> Proeven van fruitige activiteiten

 

 

Adembenemend historisch

 

Burchten, religieuze monumenten, mergelgrotten: Haspengouw ademt geschiedenis. Hier ligt Tongeren, oudste stad van België. Maar ook het gravenstadje Borgloon en Sint-Truiden, zesde monumentenstad van Vlaanderen. Meer dan 100 kastelen kruiden het landschap, waaronder landcommanderij Alden Biesen, een van de grootste kasteeldomeinen van de Euregio.

 

 > Ontdek het rijke verleden van Haspengouw

 

 

Wandelen, fietsen en zoveel meer

De glooiende heuvels, vergezichten en kerkdorpjes van Haspengouw verkennen? Je doet het zoals jij dat wilt. Wandel- of fietsroutes, tochtjes met de fietstaxi, een elektrisch wagentje of een retro VW-busje… En dat alles mét of zonder gids. 

 

> Ontdek tal van mogelijkheden

 

Gastvrij logeren

 

Logeren in Haspengouw is volop proeven van de Limburgse gastvrijheid. Of je nu overnacht in een sfeerhotel, B&B, vierkantshoeve, op een kasteel of fruitbedrijf: je bent zeker van een warm onthaal, kakelvers ontbijt en onovertroffen behulpzaamheid. 

 

 

> Je bedje gespreid in Haspengouw