Meer info over Maasland

Meer info over Maasland

De Maas boetseerde in de loop van de eeuwen een uniek landschap. Met groene vlaktes, rivierarmen en uiterwaarden vol watervogels, planten en kruiden. Naast de grillige regenrivier ontwikkelde zich een snoer van pittoreske Maasdorpjes.


Maasarmen en uiterwaarden

 De grillige Maas creëerde rivierarmen en uiterwaarden waar dieren, watervogels en in- en uitheemse kruiden volop gedijen. Door grindexploitatie ontstonden er ook grote plassen die vandaag omgetoverd zijn tot natuur- en recreatiegebieden.

 

Recreatie in en aan het water

Het waterrijke Maasland biedt veel recreatiemogelijkheden. Watervogels spotten, vissen, luieren, kuieren, kajakken, zeilen, bootje varen, zwemmen, waterskiën ... Waterpret à volonté.

 

Snoer van Maasdorpjes

Aan de oevers van de Maas liggen pittoreske kerkdorpjes met middeleeuwse kernen. Zoals Oud-Rekem, verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. Of Maaseik met zijn musea, imposante Grote Markt en renaissancegebouwen. Sfeer verzekerd.

 

 

Fietsen door het Maasland

Het Maasland is een ideale fietsregio voor het hele gezin. Fiets lekker vlak op autovrije paden van dorpje tot dorpje en steek met een gratis veerpontje de Maas over naar Nederland. In een fietscafé snoep je van streekbieren en streekgerechten met Maaslandse kruiden.

 


RivierPark Maasvallei

De Maas, een indrukwekkende regenrivier, boetseerde door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit mee. Grind, zand en klei vormen de basis voor een typische fauna en flora.

 

 > RivierPark Maasvallei

 

Gastvrij logeren

Zoveel te zien, zoveel te doen ... Gelukkig zit het Maasland boordevol gezellige logies. Waar de legendarische Limburgse gastvrijheid met de glimlach tot leven komt.

 

> Je bedje gespreid in het Maasland