Meer info over Ruiterparadijs Limburg

De Limburgse Kempen: paardenregio bij uitstek

650 km bijna uitsluitend onverharde ruiterpaden, paardenverhuur, paardvriendelijke cafés en logies, goed uitgeruste pleisterplaatsen , … Limburg is dé paardenprovincie bij uitstek.
 

 

 

 

 

 

650 km ruiter- en menplezier

Het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk voert je van knooppunt naar knooppunt over meestal onverharde paden: urenlang draafplezier in een decor van bossen, heide, vijvers en landduinen. Rij door het Nationaal Park Hoge Kempen of sluit naadloos aan op de Nederlandse of Antwerpse ruiterpaden. 

 

 

 

Pure paardijbeleving

Het ruiter- en menroutenetwerk biedt onderweg pure beleving. Rij door de eerste ruitertunnel van Vlaanderen, overwin het hindernissen- of menparcours. Je relaxt op een van de paardvriendelijke picknick- en pleisterplaatsen … mét fris water voor je trouwe viervoeter natuurlijk.

 

 

  

Paardvriendelijk smullen

Op minder dan 1 km van het routenetwerk liggen heel wat paardvriendelijke restaurants en cafés. Ze beschikken over minimaal 1 bindbalk in het zicht van de ruiter. Je paard geniet van een frisse emmer water terwijl jij je lippen zet aan een ambachtelijk streekbiertje of smaakvol streekgerecht. 

 

 

 

Paardenparadijs voor iedereen

Ook niet-ervaren ruiters amuseren zich volop in paardenregio Limburg. Huur een pony, ga met het gezin op huifkartocht, ervaar het Belgisch trekpaard op een tocht met koets … Je kunt zelfs een Ranger boeken voor een begeleide rit door het nationaal park. Onvergetelijke gezinsuitstappen!

 

 

Paardvriendelijk overnachten

Op maximaal 5 km van het ruiter- en menroutenetwerk bevinden zich heel wat paardvriendelijke logies. Jij geniet van de Limburgse gastvrijheid, een warm bed en lekker ontbijt, je paard van een hygiënische box met voldoende daglicht. Het voer is gezond, de drinkbakken zuiver en de weide veilig: zonder giftige planten, obstakels of kuilen.

Ontdek alle paardvriendelijke logies.