Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

 

 Q. Hoe kan ik een toeristisch infokantoor contacteren?

A. Niet ieder toeristisch infokantoor heeft een eigen website. Maar je kan ze wel telefonisch of via e-mail bereiken.
De contactgegevens van de regionale en lokale VVV’s en diensten van toerisme vind je op de pagina Infokantoren terug.

 

Q. Hoe kan ik iets zoeken op deze site?

A. Zoek je een plek om te logeren, dan kan je terecht op de pagina Overnachten. Hier vind je een compleet overzicht van de Limburgse logies terug. Je kunt in het menu aan de linkerkant van de pagina verder selecteren op de door jou gewenste eigenschappen.
Op de pagina Doen kun je jouw verblijf in Limburg helemaal inplannen. Fietsen, wandelen, een museum bezoeken, een dagje shoppen,... Ook de evenementenkalender vind je op deze pagina.
Vind je niet meteen wat je zoekt? In de zoekbalk rechtsboven op iedere pagina kan je een trefwoord ingeven.

 

Q. Waar vind ik een accommodatie die bij mijn voorkeuren past?

A. Op de pagina Overnachten kan je al je mogelijke voorkeuren ingeven, zoals type logie, aantal personen, gewenste regio,... 

 

Q. Waarom is Limburg het Fietsparadijs?

A. In Limburg is het gewoon heel erg aangenaam fietsen. Je fietst door de duizelingwekkend mooie natuur, de gezellige dorpjes en interessante steden en langs ontelbare bezienswaardigheden. In Limburg kan je rekenen op een oerdegelijk fietsroutenetwerk met meer dan 1800 km fietspaden die grotendeels autovrij, breed, veilig, en goed onderhouden zijn. Via de knooppunten kan je gemakkelijk een fietsroute volledig naar jouw wens uitstippelen. Fietsers worden verwend in Limburg! zo kan je tijdens je tocht even stoppen bij een fietscafé om te rusten met een frisse pint, lekkere cola of een warme chocolademelk. Of geniet van de omgeving op de rustbanken langs de paden. Geen eigen fiets mee? Dan kun je terecht bij één van de talrijke fietsverhuurpunten en kun je op pad met de enige echte Fietsparadijs Limburg fiets. Je leest alles over fietsen in Limburg op onze Fietspagina.

 

 Q. Hoe kan ik een pdf-document openen?

A. Hiervoor heb je het programma Acrobat Reader nodig. Je kan dit gratis downloaden op de website van Adobe.