Wat gaan we doen in mei?

Wat gaan we doen in mei?

In mei zijn er best wel veel verlengde weekends. Thuis op de zetel hangen is ook maar leuk voor even. Daarom geven wij jou deze must-do’s tijdens de meimaand.

Gezelligheid in Lommel

In Lommel zetten ze op 13 mei de bloemetjes buiten. Op de jaarlijkse Flora- en Molenfeesten kan je genieten van een gevarieerd aanbod aan bloemen, planten, kruiden maar ook tuinmeubelen en bloempotten enz. En dit allemaal met de authentieke Leyssensmolen op de achtergrond.

Schatten zoeken in het oosten

Wie houdt van rommelmarkten komt in mei zeker aan zijn trekken. Van 19 tot 21 mei vindt de internationale antiek- en rommelmarkt in Maaseik plaats. Drie dagen lang antiek en vintage uit binnen- en buitenland. Welke schat tik jij op de kop? Kinderen die niet meer spelen met Barbie of Playmobil kunnen deze kwijt op de bijhorende speelgoedmarkt. Ook in Kanne is er op pinkstermaandag weer de welbekende en heel erg grote rommelmarkt. Rek hier zeker wat tijd voor uit! Deze rommelmarkt is de afsluiter van een weekend lang Pinksterfeesten in Kanne. Een weekend vol muziek en plezier en hopelijk mooi weer.

Lekker eten in Genk

Het HAP Foodtruck Festival is opnieuw begonnen! Voor wie dat nog niet kent: het HAP Foodtruck Festival is sfeer en gezelligheid en veel eten. Verschillende eetkraampjes voor de verschillende hongertjes in een sfeervol kader door de leuke lichtjes, picknickdekentjes en live-muziek. Dit festival reist in de lente en zomer doorheen heel Vlaanderen, maar in het weekend van 19 tot 21 mei is het de beurt aan Genk. Place to be is het Evenementenplein aan de Dieplaan.

Stilte in de Voerstreek

Na al dat feestgedruis is het natuurlijk tijd voor rust. En waar kan je beter ontspannen dan in de ongerepte natuur? In de Voerstreek nemen ze je in mei maar liefst tweemaal mee op een geleide wandeling. Op 20 mei kom je te weten welke planten en kruiden perfect eetbaar zijn. “In mei legt iedere vogel een ei.” En dat vergt veel voorbereiding voor die vogels. Daarom trekken we een week later op zaterdag opnieuw de Voerense natuur in, maar dit keer om vogels te gaan spotten. Wie weet zien we zelfs een rode wouw of grauwe klauwier. Vergeet wel je verrekijker niet, want daarzonder zou je wel eens wat kunnen missen.

Wandelen in de Maten

Iedere maand lichten wij een wandelroute van de maand uit. In mei gaan we wandelen in de Maten, een natuurgebied dat misschien nog niet zo heel bekend is, maar waar wel prachtige en zeldzame flora en fauna te bezichtigen is. Neem deze maand dus zeker even de tijd om deze route te ontdekken.

Ga jij één van deze tips doen? Laat het ons zeker weten! Deel jouw foto op Instagram met #altijdlimburg of tag Toerisme Limburg in je post.