Week van de Provinciedomeinen

Week van de Provinciedomeinen

In de week van 9 tot 15 april zetten we de provinciale domeinen in de kijker, want dan is het Week van de Provinciedomeinen. Limburg telt er 3 in totaal, netjes verspreid over de hele provincie: BokrijkDommelhof en Nieuwenhoven. Samen bestaan deze provinciedomeinen 150 jaar en dat is dus een extra reden om te vieren. Hoe doen we dat? Door heel wat activiteiten te organiseren die dit jaar volledig in het teken staan van “natuurlijk genieten”.

Bokrijk

Bokrijk is waarschijnlijk het meest bekende domein van de drie. Het Openluchtmuseum, de grote speeltuin en Fietsen door het Water zijn maar enkele kleppers die hier terug te vinden zijn. Tijdens de paasvakantie kan je de jonge dieren bezoeken. Of waag je aan een spelletje eierenrollen, eierestafette en mastklimmen. Op woensdagnamiddag is er kindertheater.
Meer informatie over Domein Bokrijk

Dommelhof

Provinciedomein Dommelhof zet het aanbod G-sport in de kijker. Fiets met een handbike, een tandem of een go-kart door het parcours. Een rustige wandeling is natuurlijk ook mogelijk. Het avontuur opzoeken kan op het vernieuwde touwenparcours. Klauter naar hartenlust hoog tussen de bomen of neem een kijkje in de Speleobox.
Meer informatie over Domein Dommelhof

Nieuwenhoven

Ga het bos van Nieuwenhoven in voor een flinke wandeling. Kinderen kunnen hun speurneus testen tijdens de boszoektocht.  Ga met bioboer Jos op pad om te weten te komen hoe dat stukje biovlees op je bord belandt. Ook de imker neemt je deze week graag mee naar de bijenhal van Nieuwenhoven en toont hoe honing gemaakt wordt.
Meer informatie over Domein Nieuwenhoven

 

Alle activiteiten die deze week georganiseerd worden, vind je terug op www.weekvandeprovinciedomeinen.be en op de facebookpagina.
Let op: voor een aantal activiteiten moet je je op voorhand inschrijven!