Fietsen door het water

Fietsen door het water

Fietsen door het water was het populairste fietspad in 2017! Lees het volledige artikel

Bijzondere fietservaring

Rep je naar knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk in Domein Bokrijk. Je fietst daar dwars door de vijvers van De Wijers met het water aan weerszijden op ooghoogte. Een bijzondere ervaring, heel dicht bij de natuur. Je ziet, voelt en ruikt het water.

Maar ook voor omstaanders ontstaat er een uniek beeld. Alleen het hoofd van de fietsers steekt nog boven het waterpeil uit en van dat visuele hoogstandje genieten ongetwijfeld ook veel wandelaars.

Haal zeker je smartphone boven en post jouw Fietsen door het Water-foto met #FDHW

Win-winsituatie

+ Het fietspad geeft een kwaliteitsinjectie aan de hele omgeving.

+ Dankzij het project werd het nieuwe bos- en landschapsbeheerplan van Bokrijk versneld uitgevoerd. Dat komt de aanwezige fauna en flora ten goede.

+ De dijken werden opengemaakt zodat de vijvers langer zuiver blijven, een goede zaak voor het leefgebied van de amfibieën.

+ Het Openluchtmuseum van Bokrijk komt door de ingreep ook visueel ‘dichter’ bij het fietsroutenetwerk te liggen en kan zo op meer bezoekers rekenen.

+ Zelfs het erfgoed van de Wijers kreeg een opwaardering. De ‘monniken’ die traditioneel de waterhuishouding van de vijvers regelen, werden door nieuwe vervangen.

+ Het innovatieve design van het fietspad zorgt voor een unieke waterbeleving in dit bijzondere natuurgebied, centraal gelegen in Limburg.

Wil je fietsen door het water?

Wij hebben alvast 3 routes voor je uitgestippeld.

1. Fietsen langs én door het Water
21,7 km
Fiets vanuit Hasselt langs het Albertkanaal doorheen de Wijers met haar 1001 vijvers. Geniet van de vele mooie waterpartijen onderweg. Ter hoogte van domein Bokrijk kan je via een uniek fietspad helemaal opgaan in het vijverlandschap. Je fietst er dwars door het water.

2. Langs vijvers en het mijnverleden
59,3 km
Deze route combineert het beste van Hasselt en Genk.

3. Hedendaags mijnverleden
29,1 km
Dé mijnroute. Je ontdekt het verrassende mijnverleden en doorkruist unieke natuurgebieden. Ervaar het contrast tussen Domein Bokrijk en C-mine in Genk.