Fruit: van bloesem tot oogst

Appels, peren, kersen, aardbeien, bramen, bessen, zelfs wijndruiven … Haspengouw is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Een regio vol voorjaarsbloesems, oogstverse lekkernijen en fruitige activiteiten.

In april verandert Haspengouw in één kleurrijke bloesemzee. Een natuurfenomeen dat maar op enkele plekken in de wereld voorkomt. De regio viert de bloesemtijd volop. Met fruitterrassen, fruittochten, fruitige picknicks én veilingen en fruitbedrijven die de deuren openzetten voor pittige rondleidingen.

In juni en juli oogsten de fruittelers kersen, bessen, frambozen en aardbeien. Van augustus tot oktober volgen de appels, peren en druiven. Oogstfestiviteiten brengen je in de stemming. Pluk mee met de fruittelers, pers je eigen appelsap, picknick tussen de plantages en volg het fruit van tak tot veiling.

Op deze pagina kom je alles te weten over de prachtige fruitstreek van Haspengouw!

5x genieten van de bloesems

Haspengouw is in april de bloesemstreek bij uitstek. Met deze 5 tips haal je alles uit je bezoek!

De bloesemmeter

Volg de bloesems van dag tot dag! Via de bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden kan iedereen de laatste stand van zaken van het bloesemseizoen bekijken.

De online fruitkalender

Van april tot en met oktober beleef je in Haspengouw de bloesem – en oogstfeesten. Ontdek ze in de fruitkalender.

Proeven van Haspengouw

Proef van lekkers wat de Haspengouwse natuur voortbrengt. Streekproducten, rondleidingen in brouwerijen en wijndomeinen.

Logeren in Haspengouw

Haspengouw heeft een ruime keuze aan logies, zowel in steden als op het platteland. Kies uit B&B's, kleine hotels, vierkantshoeven of kastelen.