Favoriete plekje van Kim Leysen

Ontdek Bokrijk, het favoriete plekje van Kim Leysen

Bokrijk: dat is elke keer anders.

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? Of hoe het verleden ons heden en onze toekomst inspireerde? In het Openluchtmuseum staat vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen centraal.

Laat je verrassen door vier boeiende museumdelen met elk een unieke invulling: museumdeel Kempen, waar je vakmensen aan het werk ziet en zelf creatief aan de slag kan in een van de twee nieuwe atelierschuren. Haspengouw, waar acteurs je onderdompelen in het jaar 1913. Oost- en West-Vlaanderen, waar je tijdens een rustige wandeling kan genieten van de pracht en stilte van het cultuurlandschap.

In ‘De sixties’ voeren levensechte decors van een woonkamer, tankstation of café je zo terug naar de turbulente jaren 60!

Naast het museum kan je ook genieten van een wandel –of fietstocht in het groen of zelfs dwars door het water! Het Arboretum, met maar liefst 18 hectare aan diverse planten- en bomencollecties, is zeker een bezoekje waard. Voor de kleinsten is er bovendien de gratis openluchtspeeltuin. Ideaal voor een leuke gezinsuitstap!

Meer informatie: www.bokrijk.be

Speeltuin Bokrijk

De openluchtspeeltuin van Bokrijk is een festijn voor groot en klein, en onder andere dankzij de opdeling in zones nu nog veiliger. De allerkleinsten leven zich uit in het kleuterkinderdorp (tot 8 jaar), een miniversie van het Openluchtmuseum.

Openluchtmuseum Bokrijk

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert! Laat je verrassen door vier boeiende museumdelen met elk een unieke invulling: museumdeel Kempen

Het Domein Bokrijk

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? Behalve een rijke verzameling aan historische gebouwen en voorwerpen, geeft het museum ook immaterieel cultureel erfgoed – rituelen, verhalen en technieken – en verschillende ‘oude

'De sixties' Bokrijk

In de permanente expo ‘De sixties’ in het Openluchtmuseum van Bokrijk voeren de levensechte decors van een woonkamer, cinema, kapsalon of elektrowinkel je in een oogwenk terug naar de turbulente jaren 60. Dankzij unieke identiteitskaarten beleef