Een waaier aan landschappen

Bosland

Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied in Vlaanderen. De landduinen, heidegebieden en het weidse zandlandschap van de Sahara vervolmaken het plaatje.
 

De Voerstreek

Kastelen, vierkantshoeves, kapelletjes, vakwerkhuisjes , weidse panorama’s … De Voerstreek is een van de best bewaarde geheimen van Vlaanderen.

De Wijers

Wandelen langs Duizend-en-één vijvers afgewisseld met cultuur-historische domeinen. Het natuurgebied De Wijers ligt in het hart van Limburg. Het gebied telt maar liefst 11175 vijvers, waar je zeldzame planten en dieren vindt.

Haspengouws landschap

Hoogstamboomgaarden, kerkdorpjes, mergelvalleien, kastelen, holle wegen, moerassen, weidse vergezichten, bloesems en fruit!

Nationaal Park Hoge Kempen

Het enige Nationale Park van België telt 5700 hectare puur natuur.

RivierPark Maasvallei

Ontdek dit natuurpark met de Maas in de hoofdrol. Hier tref je zeldzame planten, water- en trekvogels aan. Een landschap dat uitnodigt tot rustgevende wandelingen.

GrensPark Kempen~Broek

Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek, een groot eigenzinnig landschap dat zit niet aan grenzen stoort. Meer weten?

Duinengordel

In het hart van de Hoge Kempen ligt een verborgen schat: een landschap met landduinen, uitgestrekte bossen, vennen en heide... Dat 'landschap van goud' heet jou graag welkom!

Limburg in Beelden

Ontdek hier een presentatie van de Limburgse Landschappen.