Het nationaal Park Hoge Kempen

Logeren in en rond...

Rond het Nationaal Park vind je logies voor elke voorkeur. Campings en vakantieparken zijn hier een absolute aanrader voor avontuurlijke gezinsvakanties.

De zes toegangspoorten

Het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen doe je vanuit 1 van de 6 toegangspoorten met gratis parking, bezoekerscentra en nog veel meer.

Met de fiets

Volg het fietsroutenetwerk of één van de uitgestippelde fietslussen en ontdek zo de diversiteit van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Op wandel

Bijna 300 km wandelen! Kies jouw wandelpad uit de 40 lusvormige wandelingen van 3 tot 14 km. Zo ontdek je de mooiste plekjes van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Te paard

Het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk telt bijna 600 km paden. Plan zelf je route in het Nationaal Park Hoge Kempen of laat je inspireren door anderen.

Nationaal Park Hoge Kempen

Het enige nationaal park van Vlaanderen telt 5700 hectare puur natuur en strekt zich uit over de gemeenten Genk, As, Zutendaal, Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem. Iedere gemeente heeft een eigen toegangspoort tot het Nationaal Park...

Wat te doen?

Activiteiten voor jong en oud vind je aan de toegangspoorten aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Ontdek hier het volledige aanbod.

Nationaal Park Hoge Kempen in beeld

Bekijk hier de video's van het Nationaal Park Hoge Kempen in beeld