Het mijnverleden in je broekzak

HET MIJNVERLEDEN IN JE BROEKZAK

Van de diepste tunnel tot de hoogste terril: de Mijnverhaal-app gidst je door de Limburgse mijnstreek! Te voet of met de fiets, deze app biedt iedereen een unieke beleving.

Start je mijnbelevenis thuis al met acht boeiende filmpjes. Onder regie van Stijn Coninx doen acht Limburgers met een persoonlijke link naar het lokale mijnverleden hun verhaal. Acht verhalen gelinkt aan de acht mijnzetels. Zo vertelt mijnwerkerszoon Ignace Schops (oprichter van het Nationaal Park Hoge Kempen) hoe de natuur van de terrils hem inspireerde. Genkenaar Don Luca rapt dan weer over de invloed van de multiculturele citétaal op zijn muziek, die wekelijks weerklinkt op de tribunes van Racing Genk. Volg je favoriete verhaal naar de bijhorende mijnsite en ontdek méér!

Want pas ter plaatse bij één van de acht Limburgse mijnzetels wordt het tweede deel van de app geactiveerd. Sprekende filmpjes, boeiende info, interactieve opties en beeldmateriaal zoals panoramische dronevideo’s, 360°-views en foto’s worden dan actief op je smartphone en verrijken je bezoek aan de mijnstreek  met tal van extra’s. De app gidst je ter plaatse naar de hotspots van elke mijnzetel voor een onvergetelijke belevenis. 

Spring mee in het Mijnverhaal en beleef het mijnverleden interactiever dan ooit dankzij de app.

Tot binnenkort in de mijnstreek!