Houthalen-Helchteren

LUDO PELLENS, AFGEVAARDIGD BESTUURDER BENVITEC NV

Geboortedatum: 11-11-1958

wwww.benvitec.be

Ludo Pellens is ex-mijningenieur en begon een eigen bedrijf in het kader van de reconversie van de Kempische Steenkoolmijnen. Vandaag is hij afgevaardigd bestuurder van Benvitec NV een bedrijf met meer dan 200 personeelsleden en is gespecialiseerd in innoverende energie- en milieutechnieken.

"Na mijn opleiding ingenieurswetenschappen kwam ik terug thuis tussen de schachtbokken. Bijna mijn hele familie werkte in de mijn, dus het ondergrondse was voor mij niets nieuws. Bovengronds was er inmiddels een hechte gemeenschap gegroeid: de cité. Maar toen de mijn sloot, sloten ook de mensen zich meer af ... Ik zelf stond open voor nieuwe mogelijkheden en startte in de oude mijngebouwen van Beringen een milieutechnologie- en kunststoffenbedrijf. We mogen trots zijn op de nalatenschap van de mijnen, zoals GreenVille in Houthalen-Helchteren, dat de technologie van morgen mee vorm én kleur geeft: zo groen, zo Limburgs."

HOUTHALEN

Het administratief centrum van Houthalen-Helchteren werd gebouwd op de voormalige mijnsite van Houthalen en springt meteen in het oog dankzij haar moderne architectuur. Toch is het mijnverleden hier zeker niet vergeten: in het museum van Greenville, het voormalig hoofdgebouw van de mijn in de schaduw van de twee schachtbokken, bleven voorwerpen uit de mijn bewaard. Bezoekers leren er alles over de evolutie van zwarte steenkool naar groene alternatieve energie en kunnen van hieruit een boeiende ontdekkingstocht maken door het Houthalense mijnverleden.