Winterslag

PEPPE GIACOMAZZA, CHEF LA BOTTE

Geboortedatum: 06-01-1978

www.labotte.be

Bij de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza zit de kunst van het koken overal: in zijn handen, hart en genen. Hij leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die op huwelijksreis kwam naar België en niet meer terugkeerde naar Sicilië. 35 jaar geleden opende Vincenzo het restaurant La Botte in Genk. Nu is het één van de gastronomische toppers van Limburg.

"Mijn vader Vincenzo kwam naar Limburg in 1977. Niet om in de mijn te werken, maar op huwelijksreis. “Hier kunnen ze nog een goede pizzeria gebruiken”, merkte hij al snel op. Frietkotten genoeg rond de mijn, maar de pizzazaak die mijn ouders begonnen was destijds uniek in Genk. Die kleine pizzazaak groeide uit tot een gastronomisch restaurant, dat ik nu met trots het mijne mag noemen. En ook Genk is uitgegroeid tot een stukje la bella Italia in Limburg. Allemaal doordat de mijnen de Vlaamse en Italiaanse cultuur samenbrachten in de cités al die jaren geleden, zoals wij ze nu aan tafel verenigen.

Buon appetito!"

WINTERSLAG

C-mine, gehuisvest op de fundamenten van de mijn van Winterslag, heeft de ambitie om creativiteit te stimuleren. C-mine is in Genk dan ook dé ontmoetingsplek voor mensen die in hun professionele leven of vrije tijd geprikkeld willen worden door diverse vormen van cultuur en/of creatieve innovatie. De toerist staat hier een boeiende wereld vol levende verhalen te wachten. C-Mine Expeditie zet je op de goede weg. De vele historische gebouwen vormen bovendien een prachtig decor.