Zolder

STEVEN DE BRUYN, MUZIKANT THE RHYTHM JUNKS

Geboortedatum: 10-05-1968

www.therhythmjunks.com

Steven De bruyn is één van de meeste getalenteerde muzikanten van Vlaanderen. Zijn roots liggen in Heusden-Zolder maar ondertussen is Gent zijn uitvalsbasis om zijn muzikaal talent uit te strooien. Zijn harmonicaspel is uniek. Steven is de man achter de band, The Rhythm Junks.

"De mijn was er altijd op de achtergrond van mijn jeugd. Veel vaders van vriendjes werkten ‘in de put’. Daar vormden ze een geheel: Italianen, Turken, Polen … Ondergronds zag iedereen zwart, dus het had geen zin om anderen zwart te maken. Die mix van culturen beïnvloedde ook mijn bluesmuziek. De vele vluchtelingen die momenteel naar Europa komen, zie ik daarom eerder als een uitdaging dan een bedreiging. De eerste generaties mijnwerkers voelden zich aanvankelijk ook bedreigd door de buitenlandse werkkrachten. Maar wanneer je Limburg nu bezoekt, zie je hoe de integratie meer dan geslaagd is."

ZOLDER

ZLDR LUCHTFABRIEK en het marktplein vormen het kloppend hart van deze site. Omgeven door prachtige historische gebouwen, ontdek je al snel de geheimen van het oude mijnverleden. Je proeft, ruikt en voelt de multiculturele sfeer die de fusiegemeente Heusden-Zolder zo uniek maakt. Een wandeling door de cité en de Koolmijnlaan is dan ook altijd een beetje vakantie.