Persbericht: dit noemen wij ‘hartverwarmende wintermomenten’

Vragen?

Wil u een persreis, foto's of informatie aanvragen dan kan u ook onderstaand formulier invullen.

Voor vragen klik hier

Persbericht: dit noemen wij ‘hartverwarmende wintermomenten’

Ontdek de Limburgse winterse gezelligheid, van de feeërieke vuur- en lichtparade in Genk en de wondere winterwereld van Winterland Hasselt tot de magische winterlandschappen in Limburg. Cultuurliefhebbers halen hun hartje op tijdens de expo Gladiatoren – Helden van het Colosseum in het Gallo RomeinsMuseum in Tongeren of slenteren in de gezellige Limburgse gemeenten die extra sfeervol zijn tijdens de kerstperiode.

Ontloop je liever de gezellige drukte? Ga dan op pad met een Ranger in het Nationaal Park Hoge Kempen. Of geniet van een stille winterse wandeling langs de bevroren vijvers van de Wijers, de oude rivierarmen in de Maasvallei, de magnifieke Voerstreek, of duik met de nieuwe mijnapp in de boeiende Mijnverhalen van Limburg. 

Zoveel te zien, zoveel te doen… verdwaal even in de volgende kort beschreven wintermomenten in Limburg:

1. Het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen
De mogelijkheden van belevenisvolle winterwandelingen zijn legio: vergezichten, op stap met Rangers, mijnterrils, dennenbossen, te paard, ongereptheid… en telkens vanuit andere invalshoeken zoveel toegangspoorten (zes) er zijn.
Info: www.visitnationaalpark.be

2. Wandelen in De Wijers
De Wijers is een uitzonderlijk landschapspark met meer dan duizend vijvers. Laat je daar de winter op los, dan wordt het een feeëriek landschap. Voor elk wandelgebied van De Wijers bestaat er een aparte wandelkaart. De wandelbox bundelt 7 kaarten, goed voor 200 km wandelplezier. Er is ook een lange afstandswandeling uitgetekend: 76 km lang, volkomen rondom De Wijers-gebied. 
Info (of kaarten): www.rlkm.be of via lokale toeristische infokantoren.

3. Greenspots in Haspengouw
Borgloon, Sint-Truiden, Tongeren, Heers, Gingelom… ze hebben allen minstens één gemeenschappelijke noemer: greenspots! Dat zijn eersteklas landschapswandelingen die je tot in het hart én de ziel van de schatkamer van Haspengouw loodsen. Elke greenspot heeft een vast startpunt met parking, overzichtsbord en horeca. De routes zijn duidelijk bewegwijzerd en voorzien van rust- en picknickplaatsen. 
Info (of kaarten): www.rlh.be of via lokale toeristische infokantoren

4. Hasselt, Hoofdstad van de smaak
Zéér aantrekkelijk voor een winterCityTRIP want:

 • beleef enerzijds de smaakroute (met of zonder gids) en proef Hasselt, anderzijds flaneer je langs de uitgelezen boetieks en pittoreske winkeltjes die stad en steeg blootleggen. Er is een gratis smaakroutekaart beschikbaar bij de toeristische dienst van de stad.
 • het Modemuseum is en blijft een topper in Hasselt, net zoals het Nationaal Jenevermuseum dat recentelijk is vernieuwd. 
 • voor kinderen blijft ook Plopsaland een magneet. Weer of geen weer. In Plopsa Indoor schijnt de zon altijd. Plopsa is een overdekt themapark van meer dan 13.000 m².

Info: www.hasselt.eu
 

5. Genk wenkt

 • van 1 oktober tot 31 januari 2016: Beyond Food and design in C-mine
 • Een dertigtal designers uit Limburg werkte samen met internationale experts rond vier voedselgerelateerde thema’s: viskweek, bijen, champignons en mijnwater. Het resultaat is een boeiende expo die inspeelt op een aantal universele vraagstukken.
 • slenteren in het winterlandschap van Domein Bokrijk is pure nostalgie. Ontdek op de website de talrijke winteractiviteiten die er worden georganiseerd.

Info: www.visitgenk.be en www.bokrijk.be

6. In de Maasvallei

 • ook tijdens de strengste winterperiode blijft de Maas de kleurrijke dirigent van Rivierpark Maasvallei. Bezinnen en onthaasten kan perfect in Oud-Rekem, het ‘Mooiste Dorp van Vlaanderen’ met zijn kasteel, oude gebouwen en ‘grafelijke’ stadspoort.
 • Maasland is ook lekker shoppen in Maasmechelen Village Outlet Shopping met ruim 100 designerboetieks met meer dan 150 topmerken in een sfeervolle winkelstraat en in open lucht. Tegen prijzen die 30 tot 60% voordeliger zijn in vergelijking met de detailhandel. 

Info: www.maasmechelenvillage.com  

7. Voerstreek
In 2013 werd de Bronnenwandeling in de Voerstreek verkozen tot ‘Mooiste Wandelroute van Vlaanderen Vakantieland’. De route voert je langs de typische vakwerkhuisjes en een prachtig graftenlandschap. Ontdek ook de dassenburchten en… bij Jetteke kun je terecht voor een echt ‘Voerdrupke’. Ga op pad met een audiogids en ontdek de geheimen van de Voer-bron! 
Info: http://www.voerstreek.be/ontspannen/sport-recreatie (vernieuwde website)

8. NIEUW! Mijnverhalen
Maak kennis met de acht mijnsites en met deze unieke streek met zijn bewoners. Elke regio is in volle ontwikkeling die vooral beleving naar boven haalt en… emotie! De indrukwekkende gerenoveerde gebouwen overspoelen je met diepmenselijke verhalen. 8 mijnsites, 8 verhalen! Deze verhalen werden in beeld gebracht door de Limburgse topregisseur Stijn Coninx (van de film Marina) en nodigen uit om Limburg te ontdekken. Je vindt deze verhalen op de gloednieuwe ‘De mijnverhaal app’ die je ook zal gidsen wanneer je op één van de 8 mijnsites stapt. De toerist kan zich dus door al deze hotspots navigeren via de Mijnververhalen en de bijbehorende app, die voor het eerst als geheel ontsloten zijn voor het publiek.
Info Mijnverhalen en downloaden De Mijnverhaal app: www.toerismelimburg.be/mijnverhaal

9. Alfabetisch lijstje Wintertoppers in Limburg 
De Wintertoppers van Limburg op een rijtje, of een samenvatting van winteractiviteiten en –evenementen per gemeente, alfabetisch geschikt in een document…
Info: klik hier 

10. Culinair wintergenot: 8 keer Jong Keukengeweld
Wintertijd! De kerstmarkten draaien op volle toeren en iedereen maakt zich klaar voor gezellige en vooral lekkere feesten. Geef streekproducten de plaats die ze verdienen op je feestdis en geniet ten volle van de zaligste periode van het jaar. We geven je alvast 8 (acht) restaurantadresjes mee van onze Limburgse Chefs Jong Keukengeweld:

 1. Mardaga in As met Chef Jens Stinissen – www.hotelmardaga.be
 2. ‘t Poorthuys in Hasselt met Chef Jeff Beyens – www.poorthuys.be
 3. De Kwizien in Hasselt met Lady Chef of the year, Anne-Sophie Breysem – www.dekwizien.be
 4. 6 zinnen in Hasselt met Chef Jan Wouters – www.restaurant6zinnen.be
 5. Innesto in Houthalen met Chef Koen Verjans – www.innesto.be
 6. Cuchara in Lommel met Chef Jan Tournier – www.cuchara.be
 7. De 5de smaak in Maasmechelen met Chef Kevin Bonnano – www.de5desmaak.be
 8. Altermezzo in Tongeren met Chef Jo Grootaers – www.altermezzo-tongeren.be

WINTERTIP EXTRA/ Online Boeken
Wie zijn vakantie online via www.toerismelimburg.be boekt, is altijd 3 klikjes voor, of:

 1. Het meest complete logiesaanbod van Limburg. 
 2. De mooiste kamers tegen de beste prijzen online beschikbaar.
 3. Vlot en eenvoudig geboekt.

Limburg, dichtbij gastvrij. En voortaan dus ook online.

We wensen je veel inspiratie en vooral plezier tijdens de lange gezellige winter in Limburg!

 

EINDE PERSBERICHT

 
NIET VOOR PUBLICATIE
Zin in een Winterpersreis? Ronny Luyckx, +32 (0)11 30 55 49, ronny.luyckx@limburg.be