PERSBERICHT: De meest gastvrije gids van België is er weer! LIMBURG VAKANTIEGIDS 2017 HEET JE ‘ALTIJD WELKOM’

Vragen?

Wil u een persreis, foto's of informatie aanvragen dan kan u ook onderstaand formulier invullen.

Voor vragen klik hier

PERSBERICHT: De meest gastvrije gids van België is er weer! LIMBURG VAKANTIEGIDS 2017 HEET JE ‘ALTIJD WELKOM’

PERSBERICHT: De meest gastvrije gids van België is er weer!

LIMBURG VAKANTIEGIDS 2017 HEET JE ‘ALTIJD WELKOM’

 Hasselt | 10 februari 2017
 

  • De Limburg Vakantiegids 2017 is aan zijn derde editie toe. Dit gratis salontafelboek biedt weer volop inspiratie in woord en beeld voor een verblijf of uitstap naar Belgisch-Limburg.      
         
                 
  • Dit jaar focust de gids extra op de Limburgse gastvrijheid, met nog meer tips voor jong én oud, microavonturen en extra aandacht voor personen met een beperking.
     
  • De reisgids is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

 
300 pagina’s met alle toeristische toppers in woord en sfeervolle beelden: de Limburg Vakantiegids 2017 bundelt opnieuw het beste van Belgisch-Limburg in één boek. Fijn om te doorbladeren, je te laten inspireren voor een bezoek én om je ter plaatse te gidsen. Naast toeristische toppers zoals het fietsroutenetwerk en landschappen, serveert het boek informatie over de Limburgse gastronomie, kinderactiviteiten, streekgerechten en logies. Het jaar rond een onmisbare publicatie voor wie zin heeft in een sfeervolle daguitstap of gastvrije dichtbijvakantie.

Gastvrijheid centraal
Centrale thema van de derde editie is de Limburgse gastvrijheid. De slogan van het boek is ‘Altijd welkom in Limburg’. Daarbij slaat ‘altijd’ enerzijds op ‘het hele jaar door’. In Limburg heeft elk seizoen zijn charme – of je nu fietst, wandelt, cultuur opsnuift of jezelf graag gastronomisch laat verwennen. ‘Altijd’ betekent ook ‘voor iedereen’. Zo zijn er naast nóg meer insidertips en weetjes ook gerichte tips voor personen met een beperking en is de bijlage ‘Toegankelijk Limburg’ online en in print beschikbaar, met tips en adresjes voor ouders met buggy’s én personen met een beperking. Want het is belangrijk dat de Limburgse gastvrijheid voor niemand onbereikbaar is.

Streekgerechten en topgastronomie
De gids serveert ook weer met volle goesting het lekkers dat Limburg te bieden heeft. Van het fruit aan de bomen en de groenten recht van het veld, tot de gerenommeerde Limburgse wijnen en streekbieren. Ook een uitgelezen selectie van restaurants komt aan bod. Gault&Millau geeft per zone weer een insidertip en alle sterrenrestaurants fonkelen in aanwezigheid.
 
Filmlocaties en microavonturen
Per belevingszone worden er ook links gelegd naar filmlocaties. Zoals de film ‘Rundskop’ in Sint-Truiden of de locatie van hotel Beau Séjour uit de gelijknamige spannende televisiereeks. Een leuk extraatje zijn de microavonturen. Deze belevingsvolle tips zijn niet alleen gericht op toeristen, maar ook op Limburgers die op deze manier hun dagelijkse omgeving vanuit toeristische ogen bekijken. Zo leren ze hun provincie nog beter kennen, worden ze nog meer ambassadeurs van Limburg en krijgt de Limburgse gastvrijheid een extra duw in de rug.
 
Musebooks
Voor de eerste keer wordt de Limburg Vakantiegids ook gepubliceerd op Musebooks. Dit innovatieve online platform geeft je de keuze om de gids digitaal te doorbladeren zoals jij dat wenst – in woord én beeld, in een 100% tekstversie of als fotoboek zonder tekst.
 
Win elke week een verblijf
In het kader van de gastvrijheid geeft Toerisme Limburg elke week een Limburg Vakantiecheque weg t.w.v. 250 euro. Iedereen die zijn verblijf online boekt via toerismelimburg.be maakt kans om een 2de verblijf te winnen.
 
PRAKTISCH: De Limburg Vakantiegids ‘Altijd welkom in Limburg’ is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook gratis verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.
 


 

INFO VOOR DE REDACTEUR OF JOURNALIST, NIET VOOR PUBLICATIE
U ontvangt de Limburg Vakantiegids per post.

Zin gekregen in een perstrip naar Limburg, een artikel over een van onze highlights of op zoek naar beeldmateriaal?
 
Contacteer Toerisme Limburg vzw - Universiteitslaan 3 - 3500 Hasselt:
Ronny  Luyckx, + 32 11 30 55 49, ronny.luyckx@limburg.be  
Leentje Verlinden, + 32 11 30 55 71, leentje.verlinden@limburg.be    
 
Beeldmateriaal van de Limburg Vakantiegids: http://toerismelimburg.be/nl/pers/lvg2017