PERSBERICHT: Kindvriendelijke attracties, smartphonefilmpjes en Gault&Millau-tips

Vragen?

Wil u een persreis, foto's of informatie aanvragen dan kan u ook onderstaand formulier invullen.

Voor vragen klik hier

PERSBERICHT: Kindvriendelijke attracties, smartphonefilmpjes en Gault&Millau-tips

TAL VAN NIEUWIGHEDEN IN LIMBURG VAKANTIEGIDS 2016

Hasselt | 18 februari 2016

  • De Limburg Vakantiegids 2016 biedt 300 pagina’s inspiratie over de toeristische toppers van Belgisch Limburg, van fietsroutes en erfgoed tot logeeradressen.                      
  • Nieuw dit jaar zijn de extra focus op kindvriendelijke attracties, zoek- en doepagina’s, smartphonefilmpjes via Layar en gastronomische tips van Gault&Millau.
  • De reisgids is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

Het beste van Belgisch Limburg in één handige, gebruiksvriendelijke reisgids: dat is de nieuwe editie van de Limburg Vakantiegids, een gratis belevingsgids over het rijke toeristische aanbod in de provincie. In de tien regio’s die aan bod komen vind je zowel info over het landschap, ontspannen en ravotten, cultuur, snoepen en shoppen als over gastvrij overnachten. Dat maakt dit boek tot dé onmisbare leidraad voor wie in Limburg op stap wil, zij het voor een dagtrip of een hele vakantieweek.

Kinderen meer dan ooit koning
Nieuw dit jaar is de focus op  attracties voor kinderen, want Limburg draagt kindvriendelijkheid hoog in het vaandel. Met de KIDS-icoontjes zie je in één oogopslag wat voor kinderen interessant is, zoals musea, pretparken, zwembaden en gezinsvriendelijke wandeltochten. Ook de zoek- en doepagina’s van de jonge illustrator Jenny Stieglitz vormen een schat aan ontdekkingen, gemaakt op maat van het jonge volkje. Met de kortingbonnen van de LimburgPAS geniet je bovendien van tal van voordelen voor dagattracties in Limburg, zoals 25% korting bij Aqua Mundo Center Parcs Erperheide & De Vossemeren.

Filmpjes met de Layar-app
Ook nieuw is de extra beleving die de gids biedt via de Layar-app. Door met je smartphone slimme foto’s te scannen, krijg je automatisch op je toestel een leuk en informatief filmpje te zien over een streek of attractie. Toerisme Limburg is trouwens bijzonder actief op app-gebied. Je vindt in de gids dan ook heel wat uitleg over de Fietsparadijs Limburg-app, Mijnverhaal-app en Bloesem & Oogst-app.

Gastronomische tips om van te smullen
Lekker eten behoort tot de onmisbare ingrediënten van een geslaagde vakantie. Daarom selecteerde het gerenommeerde Gault&Millau speciaal voor de Limburg Vakantiegids per regio één culinaire tip met een toeristische meerwaarde. Zoals Vivendum in Dilsen-Stokkem, waar chefkok Alex Clevers zijn gasten verwent met lokale producten en zijn terras bekroond zag tot het mooiste van België en Luxemburg.

PRAKTISCH: De Limburg Vakantiegids ‘De vier seizoenen van Limburg’ is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook gratis verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

 

INFO VOOR DE REDACTEUR OF JOURNALIST, NIET VOOR PUBLICATIE

Zin gekregen in een perstrip naar Limburg, een artikel over een van onze highlights of op zoek naar beeldmateriaal?

Contacteer Toerisme Limburg vzw - Universiteitslaan 3 - 3500 Hasselt: Leentje Verlinden, + 32 11 30 55 71,

leentje.verlinden@limburg.be

 

Beeldmateriaal van de Limburg Vakantiegids: http://toerismelimburg.be/nl/pers/lvg2016